Inloggen  |   zaterdag 23 februari 2019
Dit is de Geluksfabriek 2.0 blog
Door Maurits Bruel en gastbloggers
Door Maurits Bruel en gastbloggers
Nieuws
Binden en boeien Blog
14

Gisteren was ik aanwezig bij de viering van het 10-jarig bestaan van hostingprovider Internet Today. Op een prachtige plek aan de Kralingse plas in Rotterdam had ik een paar bijzondere ervaringen die me tot de vraag uit de titel van deze post leidden: wie komt er op uw volgende lustrum?

De eerste persoon waarmee ik in gesprek kwam bleek de laatste werkgever te zijn van de twee oprichters van Internet Today. Zijn aanvankelijke gevoelens van boosheid en in de steek gelaten worden hadden plaats gemaakt voor een vriendschappelijke band en een klantrelatie. Hij gunde zijn ex-medewerkers hun succes als ondernemers.

Gedurende de rest van de avond sprak ik met minstens evenveel ex-medewerkers als medewerkers, allemaal met hun eigen verhaal over waarom ze wel of niet in dienst waren of bleven bij het bedrijf.  De aanwezigheid van een grote groep klanten en leveranciers had Internet Today er niet van weerhouden om ook ex-medewerkers uit te nodigen, het typeert de open netwerk gedachte in de internetwereld. Niet exclusief, maar inclusief denken. Binding kun je in stand houden, ook als je elkaar niet meer als werkgever en werknemer kunt boeien. Bovendien: mensen veranderen, bedrijven veranderen, en wegen die zich eerst gescheiden hebben kunnen later weer bij elkaar komen.

Op de terugweg naar huis bedacht ik dat de Lustrum-test misschien wel het beste middel is om te ontdekken hoe goed een organisatie in staat is niet alleen (tijdelijk) te boeien, maar ook binding vast te houden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het antwoord op de volgende twee vragen:

1) Wie zijn er op uw lustrumviering wel en niet uitgenodigd?
2) Wie zijn er gekomen (en wie niet)?

Uitzicht Kralingse plas

Posted in: Binden
Nieuwsarchief