Inloggen  |   maandag 23 oktober 2017
De beste baan bedenk je zelf!

Bij de Geluksfabriek werken is anders. Wij hebben geen vast omlijnde vacatures, alleen een missie en werkveld. We proberen te leven volgens onze eigen principes: binden en boeien. Dat betekent dat wij niet bedenken wat een leuke functie voor jou is, maar dat wij je vragen om op te schrijven hoe jou ideale functie en loopbaan eruit zien. Als je je verbonden voelt met ons gedachtengoed is dat het eerste uitgangspunt.

Wij weten heel goed dat we niet voor iedereen de ideale baan kunnen creëren, maar beginnen bij wat jij wilt past bij hoe wij willen werken. Daarna praten we verder over de vraag of dat ook voor ons boeiend is. Opleiding, ervaring, leeftijd, noem maar op, al die factoren zijn niet wat we als eerste willen weten, je c.v. komt op de tweede plaats. Als eerste willen we weten wat je droombaan is, wat je bij ons hoopt te vinden en wat je ons daarvoor terug wilt geven. We zijn wel erg nieuwsgierig, dus niet tevreden met een vage omschrijving als "een leuke uitdagende baan als HR-adviseur".

Wees je wel bewust van onze beperkingen: we zijn geen grote beursgenoteerde onderneming, we hebben niet overal regels of stafafdelingen voor, en geen groot hoofdkantoor aan de Zuidas. We maken geen tastbare producten, we adviseren, lossen op, trainen, meten, initiëren, innoveren, publiceren enzovoort. Onze klanten (vrijwel allemaal middelgrote en grote organisaties inclusief de multinationals) benaderen we net als onze medewerkers: we vragen hen wat ze willen en proberen dat te realiseren, we pushen geen producten als ze niet passen. En passant proberen we de manier van kijken en denken een beetje te beïnvloeden, want we zijn adviseur, geen "dozenschuivers". Onze toegevoegde waarde is niet afhankelijk van de kwantiteit van de uren, we gaan veelvuldig een samenwerking met klanten aan waarbij eigen mensen meer werk verrichten dan wijzelf.

We zijn heel benieuwd naar wat jou bindt en boeit. En we zijn ook niet te beroerd om je door te verwijzen naar een klant of relatie waar jij je droom beter waar kunt maken. Dat geldt overigens ook als je al voor ons werkt, geen gouden of andere kooien of kettingen bij de Geluksfabriek. Misschien wordt het life-long employment, misschien niet. Beide kan even waardevol zijn, life-long learning is belangrijker.

Wil je eerst nog wat meer feeling krijgen? Bel dan Maurits Bruel gewoon op. We horen graag van je.

Enkele tips:

  • geef aan welke competenties je wilt ontwikkelen om beter te worden (we investeren vooral in mensen)
  • geef aan welke competenties je graag in wilt zetten voor ons en voor de klant
  • geef aan welke competenties je wel hebt maar waar je liever niet teveel op ingezet wilt worden (sommige dingen kun je wel goed maar wil je niet (meer))
  • geef aan of je veel zekerheid zoekt of juist meer risico wilt nemen (ofwel: hoe variabel moeten de arbeidsvoorwaarden?)
  • zeg ons hoe we jou kunnen faciliteren: structuur aanbrengen? klanten? of misschien juist creativiteit toevoegen? Samen kunnen we meer juist omdat we verschillend zijn. Je "zwakte" is onze kans om synergie te creëren, waardoor jij je kunt focussen op waar je hart en je competenties liggen.
  • en alle andere zaken die voor jou belangrijk zijn